Descoperirea manuscrisului de la Sibiu în care s-ar descrie lansarea unei rachete: rămâne un mister vechi de 500 de ani
Un manuscris vechi de mai bine de 500 de ani, descoperit la Sibiu, pare să-i facă pe oameni să creadă că prima rachetă ar fi fost, de fapt, lansată atunci și acolo.
Mai exact, manuscrisul care trezește atenția atât a specialiștilor, cât și amatorilor, a ajuns să fie cunoscut chiar și peste hotare. Un cunoscut vlogger venezuelean a dedicat un întreg episod acestui vestigiu istoric de importanță extraordinară.
Manuscrisul de la Sibiu, între ficțiune și realitate
Un vlogger venezuelean face cunoscut la nivel mondial manuscrisul de la Sibiu – poți vedea clipul de pe YouTube al bărbatului atașat în subsolul acestui articol.
Practic, este vorba despre un „ghid” vechi de mai bine de 500 de ani în care pare să se explice construirea unei rachete.
Tratatul militar, pentru că despre asta este vorba de fapt, descrie în sute de pagini, o rachetă spațială modernă și include, de asemenea, detalii semnificative însoțite de o sumedenie de imagini explicative despre cum funcționează această presupusă rachetă: aruncătoarele reactive pentru încărcături de luptă, stabilizatoare triunghiulare de direcție în zbor, modul în care încărcăturile pot fi transportate la distanță, dar și despre combustibilul lichid, informează adevarul.ro.
„Manuscrisul de la Sibiu: o carte veche de 500 de ani care descrie cum se construiesc rachetele spațiale, descoperită de un profesor de Știință și Tehnologie de la Universitatea din București, în Arhivele orașului Sibiu, România”, se aeară în clipul vloggerului Brayan Zambrano, publicat pe rețele de socializare în data de 4 octombrie.
Evident, vloggerul a avut și o serie de întrebări aparent fără răspuns, printre care: „O lucrare despre călătoriile în timp? Viziuni despre viitor? Sau cunoștințe extraterestre?”.
Vizionarii nu erau priviți cu ochi buni de comuniști
Subiectul descris în acest manuscris se referă la presupusul zbor în spațiu și este relatat cu minuțiozitate de un ardelean în urmă cu aproximativ 500 de ani.
În mod evident, vorbim despre descoperiri cu adevărat uimitoare cu privire la armamentul care ar fi fost, pesemne, folosit în război, împotriva turcilor.
Istoricii susțin că mulțumită lui Conrad Rudolf Haas, în anul 1542, Viena ar fi fost salvată de un asediu din partea Imperiului Otoman.
Timp de aproximativ douăzeci de ani, Hass ar fi condus Arsenalul Cetății Sibiu, care ar fi fost construit strict în funcție de proiectele și ideile sale.
Firește, vorbim despre un vizionar ale cărui desene uimesc chiar și în ziua de astăzi, dacă este să luăm în calcul vremurile în care au fost executate.
Manuscrisul este în limba germană și a fost descoperit de istoricul Doru Todericiu, în urmă cu aproximativ șaisezeci de ani. Ulterior, acesta a fugit în Franța. El a devenit cunoscut și în afara granițelor țării, sub numele de Pierre Carnac.
În dulcele stil clasic, comuniștii au ascuns și interzis această bucată de istorie, dar a fost publicat în mai multe ediții, ultima în anul 2008, sub egida Academiei Române: „Preistoria Rachetei Moderne. Manuscrisul de la Sibiu (1400 – 1569)”.
„Ideea de a ști că prezentul a fost prezis cu ani în urmă a fost întotdeauna o gândire motrice și această idee se bazează în principal pe dovezi arheologice. Cei mai mulți dintre noi nu suntem conștienți de faptul că există nenumărate manuscrise antice împrăștiate în întreaga lume ce descriu ceea ce mulți considerau în trecut a fi realizări imposibile”, a spus, de asemenea, vloggerul venezuelean, în materialul său pe care, așa cum menționam anterior, îl poți viziona în cele ce urmează.
„Cea mai surprinzătoare și poate relevantă descoperire constă în vechimea manuscrisului care datează undeva între anii 1550 și 1570 și se pare că a fost scris de Conrad Haas, un inginer militar care a lucrat pentru Regatul Ungariei și Principatul Transilvaniei.
Se crede că s-a născut în Austria și a devenit conducătorul și arhitectul Arsenalului Imperiului Austriac sub Regele Ferdinand, în Transilvania. A reușit să-și folosească desenele și să le pună în practică”, se menționează, de asemenea, în vlogul cu pricina.